TMF Formule

Furosemide gelules met 1 mg tot 10 mg

Voorschrift

Rp/  Gelules met 1 mg* furosemide TMF dt. x gelules   *  of met 1 mg tot 10 mg    

Indicaties

Hypertensie. Water- en zoutretentie. Acuut longoedeem (furosemide langs intraveneuze weg). Acute hypercalcemie (samen met hydratatie). Bevorderen van wateruitscheiding bij sterk ingekrompen nierfunctie. Verhogen van de diurese bij sommige intoxicaties.  

Samenstelling

Furosemide
1mg
Verdunningsmiddel A q.s. voor
1Gélule

Bereidingswijze

Weeg de vereiste hoeveelheid (0,210 g tot 2,10 g) van een 10 %-trituratie van furosemide af, (5 % overdosering inbegrepen om het verlies gedurende de bereiding te compenseren). Verwrijf in een mortier ongeveer 1 g verdunningsmiddel A. Voeg geleidelijk de trituratie van furosemide toe en meng zorgvuldig na elke toevoeging. Breng het mengsel over in een maatglas, zonder het poeder aan te stampen. Voeg, zonder aanstampen, verdunningsmiddel A toe tot het calibratievolume van gelules met aangepaste grootte. Breng de inhoud van het maatglas over in de mortier en meng zorgvuldig tot homogeen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 20 gelules met aangepaste grootte.    
Bewaring :
Bij een temperatuur tussen 15 °C en 25 °C.  
Vervaldatum :
2 maanden.  
Aflevering :
Op medisch voorschrift. Volgens de voorwaarden, bepaald in het koninklijk besluit van 27 december 1982, is de hernieuwing van het voorschrift toegelaten.    

Posologie

Zuigelingen en kinderen:   1 tot 3 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag, met een maximum van 40 mg per dag.    

Terugbetaalde formule