TMF Formule

Loperamidehydrochloride gelules met 2 mg

Voorschrift

Rp/  Gelules met 2 mg loperamidehydrochloride TMF dt. x gelules

Indicaties

Symptomatische behandeling van acute en chronische diarree, welke niet gepaard gaat met koorts. Ondersteunende behandeling om het aantal en het volume van de ontlastingen te verminderen bij patiënten na colostomie en ileostomie.  

Samenstelling

Loperamidehydrochloride
2mg
Verdunningsmiddel A q.s. voor
1Gélule

Bereidingswijze

Weeg 2,10 g van een 2 %-trituratie van loperamidehydrochloride af (5 % overdosering inbegrepen om het verlies gedurende de bereiding te compenseren). Breng het poeder over in een maatglas van 10 ml, zonder het poeder aan te stampen. Voeg, zonder aanstampen, verdunningsmiddel A toe tot het calibratievolume van gelules n° 3. Breng de inhoud van het maatglas over in de mortier en meng zorgvuldig tot homogeen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 20 gelules n° 3.  
Bewaring :
Bij een temperatuur tussen 15 °C en 25 °C.  
Vervaldatum :
2 maanden.  
Aflevering :
Vrije aflevering.

Posologie

Volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar:   Acute diarree:   Aanvangsdosis van 2 gelules voor volwassenen en van 1 gelule voor kinderen. Vervolgens 1 gelule na elke opeenvolgende vloeibare ontlasting (met een maximum van 8 gelules per dag voor volwassenen en een maximum van 4 gelules per dag voor kinderen ouder dan 6 jaar). De behandeling stopzetten na 12 uur zonder zachte ontlasting.   Chronische diarree:       De dosis zal aangepast worden tot men 1 tot 2 vaste ontlastingen per dag verkrijgt, zonder 8 gelules per dag te overschrijden.

Niet terugbetaalde formule