TMF Formule

Bijlagen ammoniumacetaatoplossing

Indicaties



Bufferoplossing die onder meer voorkomt in de samenstelling van de alcoholische oplossing met 4 % erythromycine en 0,8 % zinkacetaat

Samenstelling

Ammoniak geconcentreerd 25%
Xg
Sterk azijnzuur
2.4g
Water gezuiverd ad
20g

Bereidingswijze

I -        
Tarreer een erlenmeyer van 50 ml met glazen stop.
Weeg in deze erlenmeyer 2,4 g sterk azijnzuur af. Voeg ongeveer 5 g vers gekookt en afgekoeld gezuiverd water toe en meng.

II -        
Weeg in een andere erlenmeyer met glazen stop 3,0 g sterke ammoniaoplossing af. Voeg ongeveer 7 g vers gekookt en afgekoeld gezuiverd water toe. Sluit de erlenmeyer en meng.

III -        
Voeg 7 g van deze verdunde ammoniaoplossing (oplossing II) toe aan de getarreerde erlenmeyer van 50 ml. Sluit de erlenmeyer onmiddellijk af met de glazen stop en meng onder afkoelen onder stromend water.
Meet de pH die moet begrepen zijn tussen 5,5 en 7,5.
Voeg, indien nodig, druppelsgewijs verdunde ammonia-oplossing toe om de juiste pH in te stellen.
Laat afkoelen en vul aan tot 20 g met vers gekookt en afgekoeld gezuiverd water; houd hierbij rekening met de tarra. Homogeniseer.
Bewaring :
Bij een temperatuur tussen 15 °C en 25 °C.
Te bewaren in goed gesloten recipiënten.

Niet terugbetaalde formule